Verkoop

Regelmatig krijg ik de vraag: "Wat kost een alpaca?"

- Mannelijke dieren waarvan de verkoopprijs € 1.000 of minder bedraagt, verlaten ons bedrijf alleen gecastreerd
  (ze gaan dus weg als ruin), mits het een jong aan voet betreft.
  De dierenarts kosten voor het ruinen nemen wij voor onze rekening.
- Bij de verkoop van dieren wordt in de omschrijving van het te verkopen dier uitsluitend objectieve eigenschappen genoemd.
    "A-kwaliteit" en "stamboekdier" zijn termen die gebruikt mogen worden als daar onderbouwende documentatie van beschikbaar is.
  Bijvoorbeeld voor "A-kwaliteit" dient het dier een "A-status" te hebben behaald met een ZEP screening.
 

Maar wat kost nu een alpaca? 
Wij hebben dekhengsten met verschillende bloedlijnen. Benjamin (wit), Kingston (fawn), Burdy (wit), Florian (wit), Louis (fawn) en Paint it Black (zwart) (bij meerdere dekkingen tegelijk kunt u korting krijgen).
Een dekhengst is met zijn 3e levensjaar geslachtsrijp, de prijs voor een bewezen dekhengst begint vanaf € 2.000,00.
Een jonge merrie mag weg als ze minimaal 9 maanden oud is.
De prijs voor een drachtige merrie kan oplopen tot € 15.000,00 (afhankelijk van haar afstamming en de hengst waar ze drachtig van is).

Wilt u informatie over het houden en aanschaffen van alpaca's dan kunt u contact met ons opnemen.

Ruintje? Welk nut heeft een gecastreerde alpaca? Gecastreerde hengsten zijn ideale gezelschapsdieren. Ze kunnen samen gehouden worden met paarden, schapen, geiten of alpacamerries. Daarnaast produceren ze jaarlijks goede kwaliteit wol. Een groot gedeelte van de jonge alpacahengsten wordt gecastreerd, dit om het fokken met alleen de allerbeste kwaliteit hengsten te bevorderen.

Wel is het zo dat u bij ons minimaal 3 alpaca’s moet kopen, tenzij u thuis al een kudde heeft staan. Een alpaca is een kuddedier en mag daarom nooit alleen worden gehouden.

Wij hebben diverse dieren te koop, bezoek ons bedrijf om een indruk te krijgen van ons en onze dieren. Bel of mail voor informatie.

Koop nooit zomaar een alpaca!! Laat u goed informeren!! Goedkoop = duurkoop en vaak een enorme teleurstelling.